Over Ons

WAAROM KOKOS ?

Kokosnoot is niet enkel een symbool van idyllische eilanden met witte stranden, maar ook als ingrediënt in diverse food- en non-food- producten.

Door onze gegroeide passie hiervoor zijn we op het idee gekomen om allerlei leuke relevante producten te selecteren en op één gezamelijke shop aan te bieden.

Vandaar de naam van onze shop ”Coconut Garden”

Tijdens onze zoektocht ontdekten we dat de kokosnoot wel degelijk bijzonder vele leuke en boeiende toepassingen kent, zowel in voeding, cosmetica, verzorgingsproducten, design, interieur, juwelen, en vele andere…

Eigenlijk is het fascinerend welke voordelen de kokosnoot kan bieden in tal van producten…Kijk op onze site welke geselecteerde specifieke producten wij aanbieden.

Hieronder kan u bovendien meer uitleg vinden over de kokosnoot en haar toepassingen.

 

KOKOS soms aanwezige geur, soms niet…!

Kokos wordt toegepast is sommige producten waarbij de geur , al dan niet in combinatie met andere geurbronnen, wordt toegepast, zoals bvb in diffusers, kaarsen, parfum, enz…

In diverse producten is de heerlijke kokosgeur of -smaak zeer duidelijk waarneembaar (zoals bijvoorbeeld in home diffusers, kaarsen, kokospopcorn, enz..)

In andere items is de kokosgeur of -smaak minder tot bijna niet aanwezig, maar dit wil niet zeggen dat het kokosaandeel minder belangrijk is in dat product. Kokos heeft, ook al wordt het niet altijd waargenomen, bijzonder goede eigenschappen waardoor het als ingrediënt enorm veel wordt toegepast in tal van soorten producten, niet enkel in voeding maar ook in cosmeticaproducten, verzorgingsproducten, enz…

Dus ook al is de geur niet aanwezig, de positieve natuurlijke eigenschappen van kokos zullen altijd een verbetering zijn voor het desbetreffende product op vlak van gezondheid en positiviteit.

Op het internet is er bijzonder veel informatie te vinden omtrent studies die de positieve werking van kokosingrediënt aantonen.

 

KOKOS oorsprong…

Dat kokos uit een kokosnoot komt is voor de meeste mensen niet onbekend. Als we aan een kokosnoot denken, dan denken we aan de zonnige parelwitte stranden en azuurblauwe zeeën. Dit is uiteraard niet vreemd, aangezien kokosnoten alleen groeien in tropische gebieden.

Een kokosnoot is geen “noot” maar een “steenvrucht” van de kokospalm, waarvan het vruchtvlees vezelig is. Kokosnoten behoren daarom niet tot de notenfamilie, maar tot de palmenfamilie.

Kokosnoten worden doorgaans geplukt als ze nog groen en onrijp zijn. Dit doet men omdat kokosnoten dan meer kokoswater bevatten. Ze worden daarna gedroogd, waardoor de schil bruin en het vruchtvlees van licht roze naar wit kleurt. Indien kokosnoten zelf uit de boom vallen dan heeft dit proces al plaatsgevonden.

 

KOKOS in de keuken en in voeding…

Kokos vormt steeds vaker een onderdeel in ons eetpatroon. En terecht, want kokos is supergezond! Er zijn veel producten afkomstig van de kokosnoot, zoals kokosolie, kokoswater en kokosmelk die vol zitten met vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Kokos heeft een hoog vetgehalte, maar niet alle verzadigde vetten zijn slecht. De verzadigde vetten in kokos(olie) bevatten grotendeels middellange vetzuurketen die gunstig voor de lever zijn, omdat kokosolie hierdoor makkelijk afbreekbaar is. Hierdoor is kokos onder andere gunstig voor onze stofwisseling, omdat het de stofwisseling versnelt.

De kokosnoot draagt wel degelijk bij aan een gezonde voeding. Kokos is ontstekingsremmend en het heeft een anti-virale werking. Dat maakt kokosolie een goed middel tegen onder meer verkoudheid, eczeem, koorts en keelpijn.

Ook blijkt uit onderzoek dat kokos de kans op hart- en vaatziekten vermindert en beschermt tegen diabetes. Een feit is bvb. dat de volken waar geen hart- en vaatziekten voorkomen, zoals groepen in Nieuw Zeeland relatief veel kokos eten.

 

KOKOS in verzorgingsproducten…

Kokos wordt ook in vele cosmetische producten toegepast en is uitstekend als ingrediënt voor emulsies en lippenbalsems, omdat het smelt in contact met de huid.

In haarverzorgingsproducten bvb. maakt het het haar glad en hydrateert.

Een andere eigenschap is bijvoorbeeld dat een zeer natuurlijke make-up remover is. het verwijdert makkelijk waterproof make-up moeiteloos.

 

KOKOS bowls…

De schelp van de kokosnoot wordt nog altijd in grote hoeveelheden weggesmeten als restprodukt.

In onze productenrange bieden we ook kokos-bowls aan waardoor de schelp een tweede leven kan brengen op vlak van voedingskommen, design en interieur, en tal van andere toepassingen…

 

KOKOS leuke nevenproducten…

Op de site zal je diverse boeiende nevenproducten van de palmboom zien verschijnen zoals keukengerei specifiek gemaakt uit hout van de kokospalm, vogelnestjes, plantenbakken en plantenpotten, gepelletiseerde kokostabletten, kaarsenhouders, zeephouders, enz…

Benieuwd ?

Ga dan snel op ontdekkingstocht in onze shop waar je via het “webshop” menu een overzicht kan zien van ons aanbod

Veel shopplezier !